יום רביעי, 17 באוגוסט 2016

טיפ - תפוח/אגס אפוי ללא אפיה


אפשר להכין תפוח עץ אפוי ללא אפיה או בישול? התשובה היא כן.

במקום אפיה - הקפאה והפשרה.

היתרונות:

1. חיסכון באנרגיה
2. שימור הערכים התזונתיים
3. מתיקות טבעית ללא צורך בתוספת סוכר

ההכנה:

1. מקפיאים את כמות התפוחים הדרושה ללילה או יותר בהתאם לתזמון ההגשה.
2. מפשירים את התפוחים בטמפרטורת חדר למשך 12-24 שעות (בהתאם       לטקסטורה הרצויה - אל דנטה עד רך)
.


תפוח יונתן לאחר הפשרה (8 שעות)

תפוח יונתן לאחר הפשרה (12 שעות)


3. מגלענים את התפוחים: חוצים את התפוחים ומסלקים בזהירות את הגלעינים בסכין. 




אפשר גם לגלען מראש את התפוחים לפני הקפאה בעזרת קצהו של קולפן.






הצעות הגשה:

1. מפזרים על התפוחים קינמון, גרידת קליפת לימון, תמצית וניל, תמצית רום, או מעט יין אדום ולהגיש.
אין צורך להוסיף סוכר. ההפשרה מביאה לפירוק חעמילן שבפרי לסוכר טבעי.

או

2. מחממים 30-15 שניות במיקרוגל ומוסיפים כדור גלידת וניל. 

או

3. אפשר למלא את התפוחים המגולענים באגוזים קצוצים גס. או מילוי אחר כיד הדמיון הטובה.





 בשיטת ההקפאה וההפשרה אפשר להכין גם אגסים 'אפויים' ולהגיש למשל ברוטב יין אדום או גלידת וניל.

בשיטת ההקפאה וההפשרה אפשר להכין גם לפתן פירות: תפוחים, אגסים (קלופי קליפה), אפרסקים, משמשים, פירות יער וכדומה). פירות חצויים ומגולענים בפני עצמם, או קוביות/פרוסות  מפרי מעורב .


לפתן פירות (חתיכות פרי טרי מוקפא ומופשר) 

שיטת הקפאה/הפשרת פירות נותנת תוצאות בישול/אפיה ללא בזבוז אנרגיה, חיסכון בזמן (בישול/אפיה) ושומרת על הערכים התזונתיים של הפרי ועל הויטמינים אשר מתפרקים בבישול. ההקפאה וההפשרה מזרזת פירוק חומר תשמורת העמילן בפרי, לסוכר טבעי ולכן אין צורך להמתיק בסוכר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)