יום שני, 3 באוקטובר 2016

תמר ברהי



בתשעה זני תמרים התברכה ארצנו:

תמר אמרי
תמר ברהי
תמר דרי
תמר דקל נור
תמר זהידי
תמר חדראווי
תמר חיאני
תמר חלאווי
תמר מג'הול

הם עשירים במינרלים, סיבים תזונתיים ואנטי אוקסידנטים. מיוחסים להם גם תכונות בריאותיות. אבל עליה וקוץ בה - הם עשירים בקלוריות ובסוכר.

תמר ברהי


התמר ה'בראי' שצבעו צהוב, גדל בחודשים אוגוסט עד אוקטובר. 
זן זה מופחת קלוריות בהשוואה לזנים אחרים ועשיר בסיבים תזונתיים.
אמנם הוא קשה ובעל טעם עפיץ שאינו חביב לאכילה טרי.
אבל מרקמו משתנה לנימוח וטעמו הופך למתוק לאחר הקפאה בפריזר ל- 48 שעות. מתאים באופן מיטבי לאכילה כ- 24-48 שעות לאחר ההפשרה.
בעקבות ההקפאה וההפשרה הוא הופך למתוק בשל פירוק חומר התשמורת עמילן לסוכר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)