התינוקת יונקת. עדיין אינה זקוקה לדבר מזון מלבד חלב אם. אבל מגיל ארבעה חודשים בערך היא חווה תוכנית טעימות מודרכת (בהדגשה על טעימה זעירה בלבד). בתוכנית מתחילים בירקות (מבושלים ובלי קליפה כמובן, בלי מלח ובלי תבלינים כמובן). בכל פעם ירק אחד בלבד. מתחילים בשלושה הימים הראשונים עם קישוא, בשלושה הבאים דלעת וכן הלאה מבחר ירקות מומלצים. את סידרת הירקות הבודדים מסיימים בתערובת המכילה את כולם. והתינוקת אוהבת (קצת פחות דלורית) וכשהכל עובר בשלום מתחילים בסידרת טעימות של פרי. ושוב בכל שלושה ימים פרי אחר, את כל מחיות הפרי התינוקת טועמת וטוב מאוד הטעם בפיה. במיוחד התלהבה מאבוקדו.
ולאחר טעימות סידרת פרי יחיד, ממשיכים עם תערובות פרי. גם אותן אוהבת מאוד אבל הכי הכי מתלהבת מתערובת מחית אבוקדו עם מחית בננה (ביחס שווה, אחד לאחד). איך מתלהבת? על כך מעיד הסרטון.
מעולם לא חשבתי על שילוב מוזר כזה. אבל טעמתי וזה באמת יאמי. בהחלט מומלץ גם למבוגרים !
***
תכונות תזונתיות של אבוקדו
עשיר בסיבים, ויטמין A, ויטמיני B, ויטמין C, ויטמין E, ויטמין K, חומצה פולית ומינרלים אשלגן, סידן, ברזל, אבץ ומגנזיום. כמו כן הוא עשיר בשומנים בריאים. מחציתם בלתי רוויים. בעיקר נמצא בו חומצה אולאית (זו שנמצאת בשמן זית), יש בו גם פיטוסטרולים - שמפחיתים את ספיגת הכולסטרול וכך מסייעים בהורדת הרמות שלו בדם.תכונות תזונתיות של בננה
עשירה באשלגן, ויטמין B6 וחומצה פולית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)