יום חמישי, 10 בנובמבר 2016

ארוחה קלה ב-11 דקות: בטטה לאבנה בשמן זית וזעתר


כחסיד הבישול הקצר והטעים הרי אני מביא כאן הכנת ארוחה קלה, מאוזנת ובריאה לפי שיטת תזונת הזון*. שמדריך מפורט שלה מתואר כאן.

ארוחה קלה ב-11 דקות : בטטה לאבנה בשמן זית וזעתר *. לבטטה ערך תזונתי ובריאותי גבוה יותר מתפוח אדמה.

1. שוטפים בטטה בגודל בינוני משאריות אדמה ושורטים את הקליפה לאורכה בסכין חדה פעמיים שלוש, כדי שלא תתבקע במיקרוגל.
מבשלים במיקרוגל למשך 9-10 מדקות בעצמה גבוהה. התוצאה כפי שמוצגת בתמונה




2. בוצעים את הבטטה המבושלת לפרוסות בעזרת סכין חדה: 


3. מורחים על פרוסות הבטטה 3 כפיות גדושות של לאבנה משובחת 5% שומן. מעל הלאבנה בוזקים רבע כפית שמן זית ומפזרים מעט זעתר לפי הטעם. אפשר להוסיף לצלחת החשופה פלפל שחור מגורר טרי, כפי שמוצג בתמונה: 



* המנה כ- 3 בלוקים לפי שיטת הזון.

 בתאבון!

יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

גם אמריקה מצביעה מהבטן


אתמול הכנתי שתי קריקטורות.

האחת:



והשנייה:


נשיא ארה"ב


היום בשש בבוקר עוד אין הכרעה, אבל הסיכוי לתמונה השנייה הוא 95%, בעוד ששוטי הנבואה נתנו לדונלד בקושי 10%.
בשבוע שעבר ערערתי על קביעות המלומדים וטענתי כאן ש"שום דבר אינו גמור עד שהוא נגמר".
אם מישהו חשב שרק בישראל מצביעים מהבטן...

הן הבטן של הישראלים והן זו של האמריקאים מתלהמת וגזענית,
אבל הבטן של הישראלים הפוכה ועוד יותר לא הגיונית מהבטן של האמריקאים:
כי הישראלים דווקא מצביעים בעד מי שדופק אותם מבחינה כלכלית.

יום שלישי, 8 בנובמבר 2016

ישעיהו ב' - מהי דמוקרטיה?


"זכויות האדם בחברה אינן תלויות ברמתו, וזו הדמוקרטיה. היא אינה אומרת שבני אדם שווים אלא שלכולם יש זכויות שוות."

"אין סילוף גדול יותר של מושג הדמוקרטיה מאשר ההנחה שהרוב מוסמך להחליט על ערכים".
"דמוקרטיה היא הגנת האדם מפני ממשלת מדינתו". 
המהות הפנימית של הדמוקרטיה אינה בשלטון רוב, אלא במשטר שבו הסמכויות של השלטון מוגבלות, ללא תלות בכך אם זה שלטון של יחיד או שלטון של הרוב."

"דמוקרטיה אינה השקפת עולם. דמוקרטיה היא משטר מדיני שבו ניתן להחליף את השלטון. זוהי מהותה"


" מאחר שרוב בני האדם הם טיפשים ורשעים, הרי שגם שלטון הרוב הוא שלטון הטיפשים והרשעים, וזאת אנחנו הרי רואים ממש בכל העולם כולו.

אין לי אמון רב ביותר - לא באינטליגנציה של הרוב ולא בטוב לבו של האדם, אבל אני רוצה בדמוקרטיה.
בדמוקרטיה זכותו של האדם, למרות היותו טיפש, לבחור את השלטון הרצוי לו, עם זאת, אין ערובה לכך שהזכות הזו הניתנת לו היא לטובה."

"אין סילוף גדול יותר של מושג הדמוקרטיה מאשר ההנחה שהרוב מוסמך להחליט על ערכים. מה ההבדל בין דיקטטור המחליט מה טוב ומה רע לבין המון בני אדם, שמחליטים על הדבר הזה? אנחנו אומרים שהדיקטטור הוא רשע או מטופש, אבל כל אדם יכול להיות רשע ומטופש. זאת אומרת, גם הרוב של בני האדם יכול להיות רוב של מטופשים ומרושעים, ולכן המהות הפנימית של הדמוקרטיה אינה בשלטון רוב, אלא במשטר שבו הסמכויות של השלטון מוגבלות, ללא תלות בכך אם זה שלטון של יחיד או שלטון של הרוב."


המהות הפנימית של הדמוקרטיה אינה בשלטון רוב, אלא במישטר שבו הסמכויות של השלטון מוגבלות, ללא תלות בכך אם זה שלטון של יחיד או שלטון של הרוב."

ישעיהו לייבוביץ




אמרו קוקוריקו - קם התרנגול ואמר הריני

בסיום כתבתה של אילנה דיין על התנהלות בית ראש הממשלה ("אויבת הימין - שמאלנית קיצונית") - הקריאה תגובתו של ביבי:
* תגובה של 6 דקות כמעט!
*רשימת 'ציטוט' ארוכה ומפורטת לדבריה של אילנה דיין על ביבי לדורותיו.
*האם  ביבי ובני ביתו מנהלים יומני ק.ג.ב על עיתונאים סססמולנים?

ביבי כרגיל לחיץ ונלחץ. 
ובתגובתו שכרו יצא בהפסדו - עשה עצמו לחוכא ואיטלולא. 
אפילו העסקונה הפוליטית הימנית ממלאת פיה מים. 
אף לא אחד מאנשי הימין קם ועמד לצידו בעניין. 
שתיקת הכבשים.

אז מה יהיה?

העם לא גומר את החודש, אין דירה, הלכה הפנסיה, אבל ביום הבוחר מצביע נגד הגרבוזים והערבים שעולים על אוטובוסים.

אוי ארצי מולדתי, את הולכת פייפן:

יום שני, 7 בנובמבר 2016

הנגשת תפוז לעצלנים ולילדים


ילדים ומבוגרים לא מעטים נמנעים מאכילת תפוזים כי הם שונאים לקלף אותם. כבר הקדשנו כאן פוסט על היתרון שבאכילת הפרי לעומת סחיטת מיץ שהוא עתיר סוכר (פרוקטוז) ועני בסיבים תזונתיים שמעכבים ספיגה מהירה של הסוכר. 

במקום חטיפים לא בריאים כמו ביסלי ובמבה, כיצד תגרמו לילדים לנשנש במקומם תפוז?

פשוט מאוד - נחתוך את התפוז על קליפתו על פי השלבים המתוארים בתמונות הבאות:


1. מניחים את התפוז הקרבן  על גבי צלחת


2. בוצעים תפוז לאורכו בסכין חיתוך קרוב לאחד הכיפות


3. משלימים את חציית התפוז לאורכו עד לקצהו 





4. מסובבים את התפוז ב- 90 מעלות וחוצים את התפוז לאורכו מאותה נקודת התחלה (הקצה השמאלי נשאר לא חתוך). 


5. כעת חותכים את התפוז מהצד החתוך (נראה כצלב) לפרוסות רוחב עד שמגיעים לכיפה השנייה השלמה.

6. בסיום החיתוך יתקבלו רבעי פרוסות תפוז שאותן מסדרים בצלחת כך:


יותר אין צורך לנדנד ולהתחנן בפני הילדים שיאכלו כל יום בעונה תפוז אחד. פשוט השאירו צלחת בשולחן פינת האוכל, והילדים יעברו, יראו ויאכלו.
ובאחריות, זה מה שישאר בצלחת:  





יום ראשון, 6 בנובמבר 2016

חלב רזה משמין יותר!


אחד מהמיתוסים המקובלים על שומרי המשקל היא קיצוץ אחוזי השומן בדיאטה ובהתאם צריכה של חלב דל שומן (1% שומן) במקום החלב הסטנדרטי בישראל (3% שומן).

האם יש בזה היגיון? הבה נשווה את הערכים התזונתיים של שניהם בכוס חלב:

חלב רגיל (3% שומן):

חלב רזה (1% שומן):

מהשוואת שתי הטבלאות ניתן לראות שכמות החלבונים והפחמימות שווה בחלב הרגיל והרזה, בעוד שבכוס חלב רגיל יש בסך הכול 40 קלוריות יותר מאשר בחלב הרזה. בצריכה קלורית יומית, מדובר בהבדל זניח.

אבל מחקרים שנערכו בילדים ובבני נוער הראו שדווקא אלו הצורכים חלב רזה שמנים בממוצע יותר מאלה הצורכים חלב רגיל. 

אז ממה נובע הפרדוקס שדווקא צריכה של חלב רזה משמינה יותר מצריכת חלב רגיל?

הסיבה פשוטה: צרכני חלב רזה צורכים יותר חלב מצרכני חלב רגיל. למשל כדי להלבין את צבע הקפה ולהרגיש 'טעם החלב', נדרשת כמות גדולה יותר של חלב רזה מחלב רגיל. קיים גם האפקט הפסיכולוגי - בשל אחוזי השומן הנמוכים יותר בחלב הרזה, הצרכנים מרשים לעצמם לצרוך כמות רבה יותר של חלב.

כמות רבה יותר של חלב (לא משנה מהם אחוזי השומן) משמעותה צריכת יותר פחמימות. בחלב הפחמימות הן למעשה סוכר - סוכר החלב המכונה לקטוז. זהו סוכר 'משמין' כי הוא מקבוצת הסוכרים הפשוטים הנספגים במהירות ממערכת העיכול אל הדם. והסוכרים העודפים האלה בנקודת זמן הופכים על ידי הגוף לשומן!

לסוכר הלקטוז גם ערך גליקמי גבוה. כלומר, בשל מבנהו הכימי מולקולרי כסוכר פשוט הוא נספג בקלות מהמעי לדם. ספיגתו המהירה מהמעי לדם מעלה את רמת הסוכר בדם, ובתוצאה מכך להפרשת אינסולין על ידי הלבלב כתגובה. הפרשת רמה גבוהה של אינסולין גורמת למעשה לירידה חדה של רמת הסוכר בדם ולתחושת רעב - לצורך לאכול עוד ולהשמנה

רמות גבוהות של אינסולין בדם לאורך זמן גורמות להיווצרות תגובה לא בריאה של הגוף בצורה המכונה 'עמידות לאינסולין'. כלומר תאי הגוף דורשים רמה הולכת וגדלה של אינסולין כדי לספוג את הסוכר הדרוש כמקור אנרגיה לקיומם. העמידות הזו לאינסולין היא השלב הראשון בהתפתחות סוכרת.  

לשתיית חלב רזה יש חיסרון נוסף - בשל תכולת השומן הנמוכה כושר הספיגה של הוויטמינים והמינרלים שבו נמוך הרבה יותר. כי הספיגה של הוויטמינים A, D ו-E שבחלב דורשת סביבה שומנית. על כן ספיגתם גבוהה מחלב רגיל מאשר מחלב רזה. כיוון שהוויטמינים האלה דרושים גם לספיגת הסידן שבחלב לעצמות, החלב הרגיל יעיל יותר לבניין העצמות ולשמירת צפיפות העצם מאשר החלב הרזה.

לסיכום

1. צריכת חלב רזה תורמת יותר להשמנה מחלב רגיל.

2. צריכה ממושכת של חלב רזה עשויה לתרום לעמידות לאינסולין ולהתפתחות סוכרת, יותר מאשר חלב רגיל.

3. בשתיית חלב רגיל ספיגת הוויטמינים והמינרלים שבחלב גבוהה יותר מאשר חלב רזה.

על כן, מכל הבחינות עדיף לצרוך חלב רגיל (3%) על חלב רזה (1%)

חולי סוכרת מוגבלים לצריכה של כוס חלב אחת ליום. שימוש בחלב רזה לקפה עשוי להביא בקלות לחריגה בכמויות החלב והסוכר המותרים. על כן גם לסוכרתיים עדיפה שתייה של חלב רגיל (3%) על חלב דל שומן. 
ספיגה ירודה של וויטמין D שבחלב רזה עשויה גם להחמיר את מצב הסוכרת.

יום שבת, 5 בנובמבר 2016

פוסט שבת




סיכום שבוע


יום א'  סוד ההצלחה לפי סוקרטס (פ 0088)

יום ב'  שמן זית - גם צבע הבקבוק משפיע (פ 0089)

יום ג'  פירה תפוח אדמה בלי חמאה ובלי חלב - טעים ובריא יותר (פ 0090)

יום ד'  מלחמה בזד
ונות מחשב ד' (פ 0091)

יום ה'  ממולאים משודרגים ב 5 דקות - עלי גפן ממולאים בנגיעות רוקפור וקשקבל (פ 0092)

יום ו'   משוגות בחירות  (פ 0093)




קינוח שבת


השיר שדורג במקום הראשון ברשימת מאה שירי הרוק הטובים מכל הזמנים הוא השיר גשם נובמבר של להקת Guns & Roses. הקשיבו לכל השיר, לצלילי גיטרה ספלאש,  ובמיוחד לקטע הסיום. האם יוהאן סבסטיאן באך היה אוהב את הביצוע הזה או מתהפך על קברו?

לקליפ הוידאו המקורי של השיר למעלה מ-680 מיליון צפיות יוטיוב. גם בעלות הפקתו השיר כבש את שיא כל הזמנים - עלות הפקת הקליפ הייתה כמיליון דולר! מוזמנים לצפות :


https://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE

ולסיום הפתעה. אני לא יכול לייבא אותה לכאן ולכן היכנסו לקישור כאן. רדו למסגרת הראשונה שם עם התמונה הזו:


והקשיבו לגרסת country, ללא קטעי גיטרת סולו והסולמות המזכירים את אלו במוזיקה של המלחין הקלאסי יוהאן סבסטיאן באך. מה שמוכיח שגם בלעדיהם - שיר יפה הוא שיר יפה, בכל גרסה וסגנון.

שבת נובמבר ראשונה מהנה
וגם סיפור השבת הראשונה של החודש כאן.

יום שישי, 4 בנובמבר 2016

משוגות בחירות


בבלוג הזה יש קטגוריה 'הרהורים ותובנות' בסרגל הניווט למעלה, בדיוק בכדי שאוכל להשחיל גם פוסטים מסוג זה של היום.

 בנימין נתניהו מודיע "מוכן ללכת לבחירות על רקע תאגיד השידור". ונזכרתי שכבר הלכנו לבחירות על רקע ההצבעה בקריאה ראשונה נגד 'העיתון של ביבי'. בחירות שעלו למשלם המיסים 2.5 מיליארד, ועתה ביבי מוכן לבזבז עוד 2.5 מיליארד רק משום שהתאגיד שמאלני מידי?

ונראה שידידיי המומחים במדעי המדינה מיהרו לקבוע שאין סיכוי שדונלד טראמפ יהיה נשיא ארה"ב הבא, כפי שקבעו שאין סיכוי שהוא יבחר למועמד הרפובליקני לנשיאות. כחסיד האמרה למי נתנה הנבואה, אני אומר - שום דבר לא גמור עד שהוא נגמר. והאם יתכן שמה שקרה בשבוע האחרון הוא שראש ה-FBI הכריע בעצם מי יהיה הנשיא הבא? יתכן שהחקירה לא תעלה דבר וחצי דבר, אבל לאחר שטראמפ יבחר יתנצל ראש ה FBI הרפובליקני בפני קלינטון? 

וזה מזכיר לי התנצלות אחרת על "הערבים שעולים על האוטובוסים בהמוניהם בדרך אל הקלפי". ואם יקרה שאלקטורים ינועו לעבר טראמפ כפי שהסיכוי של 1:9 לטובת קלינטון כבר הפך ל- 4:6 - האם זה לא יוכיח שלא רק הישראלים מצביעים מהבטן? והישראלים בעלי האזרחות הכפולה כבר הכתירו לנשיא את דונלד דאק.




יום חמישי, 3 בנובמבר 2016

ממולאים משודרגים בחמש דקות - עלי גפן ממולאים בנגיעות רוקפור וקשקבל


הסבתא הכורדית יכולה לעמוד ולמלא באורז 70 עלי גפן טריים שקנתה בעונה בשוק. לאורז היא תוסיף שמן, עגבנייה וגזר מרוסקים, בהרט ושאר מיני תבלין. והיא תקפל ותגלגל בסבלנות, תניח אותם בסיר לבישול על מצע פרוסות תפוחי אדמה ועגבניות (שלא ישרפו הממולאים). מעל הממולאים תניח צלחת שתשמור שלא יפתחו בבישול, תוסיף מים, שמן ולימון סחוט, ותבשל ותבשל עד שהמים יתאדו...

יכולתי לצרף כאן מתכון (יש הרבה כאלה באינטרנט), אבל למי יש זמן וסבלנות למילוי סיזיפי באורז? ועלי גפן טריים יש רק בעונה, ובשאר ימות השנה גם הסבתא תשתמש בעלי גפן משומרים בצנצנת שקונים במרכולים. 

והסבתא תישבע שרק עלי הגפן הממולאים שלה שהכינה מעלים טריים ושקנתה בשוק  הם הממולאים הטובים בעולם (ואולי היא באמת צודקת). ואם היא או השופטים במסטר שף ישמעו איך אני מכין כאלה בחמש דקות, יצקצקו בלשונם בביטול ובלעג. עלי גפן ממולאים משומרים ובישול רחמנא לצלן במיקרוגל - לא במחוזותינו. 

אבל אני לא בתחרות ואין לי זמן להכין מנת ממולאים בלו"ז של שעה וחצי במסטר שף. בסך הכל אני רוצה להגיש את מנת חמש הדקות שלי לאורחים. ושהאורחים לא ידעו שיצאו מקופסאות שימורים וכי שדרגתי אותם בהשקעה של חמש דקות. והם ירעיפו שבחים על שלא אכלו מעודם מנה טעימה מאוזנת בטעמים כזו של עלי גפן ממולאים. ואני אחייך מרוצה - כי אלה הם השופטים שלי.

הרי למענכם סוד אופן ההכנה של הממולאים המשודרגים שלי: 



מצטיידים בעלי גפן ממולאים משומרים מאחת החברות, לפי טעמכם. זה נשמע מזעזע לאכול דבר כזה מקופסאות שימורים, אבל חכו וראו איזה מחמאות תקצרו עליהם.

מוציאים את היחידות הממולאות מקופסת השימורים, מעבירים לצלחת הגשה לאירוח, ומסדרים בצורת פרח.




בעזרת מיני-פומפייה כמו זו שמרסקים גבינת פרמזן על פסטות, מגרדים על עלי הגפן הממולאים כ- 30 גרם גבינת רוקפור וכ- 10 גרם גבינת קשקבל. 
בין 'עלי הכותרת' שיוצרים ממולאי עלי הגפן, מסדרים רצועות צבעוניות דקות של פלפלים טריים. כפי שמוצג בתמונה הבאה:  



אם עלי הגפן הממולאים שהו במקרר, מחממים במיקרוגל בעצמה מקסימלית למשך 4-5 דקות. אם הוצאו מקופסת השימורים בטמפרטורת חדר, מחממים במיקרו למשך 2-3 דקות, ומגישים.

והרי התוצאה:



וכל האוכלים היללו ושיבחו, ולא סיפרתי להם שהמנה "המהוללת" יצאה מקופסת שימורים לפני דקות ספורות.

מגיעים אורחים בהתראה של רבע שעה. הרי זה פתרון בזק. 

תנסו. 
ובתיאבון!


יום רביעי, 2 בנובמבר 2016

מלחמה בזדונות מחשב ד'


עוד תכנה חינמית חזקה לגילוי וירוסים וזדונות עקשניים של ROOTKIT.
שם התכנה (Norton Power Eraser (NPE.
מורידים אותה כאן (ההורדה מקישור זה בטוחה).

לאחר ההורדה וההתקנה יפתח המסך הבא:




















מקישים על כפתור Accept ויפתח המסך הבא:


















כעת יש להקיש על הכפתור הגדול Scan for Risks ונקבל את ההודעה הבאה:





תת 
יש להקיש על כפתור Restart לאתחול המחשב. לאחר האתחול יש להמתין מעט ויפתח אוטומטית המסך הבא, שמודיע על ביצוע סריקה:





צ 
יש להמתין בסבלנות עד לסיום הסריקה. אם הכל תקין יתקבל המסך הבא:




ב 
בפעם הראשונה שהרצתי את התכנה, מתוך חשד שדברים אינם כשורה (אנומליה) במחשב, הסריקה התריעה על שני איומי ROOT KIT.

האיום הראשון בשם  .AgileVPN.exe ו/או הווריאציה AgileVPN.sys - איום טרויאני מסוכן המאפשר הטמנת חבילת זדונות נוספים וגישה של האקרים למחשב. זוהי גם תולעת שהאקרים עצמם מזריקים למחשב הקורבן כדי להמשיך בהשתלטות על המחשב ולעקוף כניסה דרך הראוטר שלו. יש להאקרים גם שיטות נוספות, אך על כך ברשומה נפרדת. 

האיום השני הוא וריאציה של פונקציה פרימיטיבית לא נחוצה של WINDOWS מההיסטוריה של מיקרוסופט המנוצלת על ידי האקרים. 
מדובר באיום בשם poq.exe או בווריאציה poqexc.sys. כלומר, איום שמתחיל לעבוד אוטומטית עם אתחול המחשב.

את שני האיומים האלה תכנת NPE  (כמו חלק מאחרות) גילתה אבל לא הצליחה להסיר את האיומים העקשניים אלה. אבל בעזרת הגילוי ניתן לאתר היכן הן ממוקמות במערכת ההפעלה של המחשב. ניתן למצאם בדירקטורי בדרך כלל ב:
Windows>System32 או ב:

Windows>System32>Drivers

את הזדונות האלה לא ניתן להסיר ידנית אל פח האשפה משום שהם מוגנים על ידי הרשאה של TRUSTED INSTALLER ולכן לא מאפשר לך כאדמיניסטרטור למחוק. אבל יש דרך להסיר אותם, או כל איום אחר שמתגלה ולא ניתן להסרה על ידי תכנת הגילוי.
לא אפרסם כאן את אופן ההסרה, כדי לא לחמש האקרים בהמצאה וכתיבת קודים זדוניים חדשים שימנעו גם את זה.

לפיכך, מי שיתקל בקוד זדוני כזה שמתגלה על ידי תכנות אנטי-וירוס או אנטי- רוטקיט, ושלא ניתן להסיר מהמחשב, שיפנה אלי בדואר לכתובת
kankanhate@walla.il.

לשולחים אלי בקשה יחד עם תיאור הבעיה, עם כתובת מאומתת בלבד - אשלח במייל חוזר הוראות להסרה מוחלטת של הקודים הזדוניים האלה.

אז כרגע חימשתי אתכם בארבע תכנות חינמיות להסרת וירוסים וזדונות מחשב אחרים עקשניים, שאינם מתגלים על ידי תכנות האנטי-וירוס המסחריות.
כדי לגלות מקסימום קודים זדוניים שמסתתרים היטב במחשב יש לבצע סריקות בכל ארבעת התכנות החינמיות שהבאתי בבלוג, על פי הסדר:
תכנה 1
תכנה 2
תכנה 3
והתכנה הזו שמתוארת בפוסט זה למעלה. 

בצעו סריקה וניקיון המחשב מזדונות עם כל ארבעת התכנות החינמיות האלה מיד! לפני שיהיה מאוחר. גם אם אינכם מרגישים שמשהו אינו תקין במחשב. קיימים זדונות רבים המכונים 'סוסים טרויאנים' אשר יושבים במחשב ו'ביום פקודה' מתעוררים לתחייה ופוגעים קשות בפעולת המחשב, מחייגים לגורמים לא רצויים ועוד דברים שאינכם רוצים לדעת. 

אם כלו כל הקיצין, והמחשב שלכם נגוע באופן קשה מאוד - יש עוד כמה דברים שניתן לעשות כדי לעקור את זדונות ה-ROOT KIT  היותר ערמומיים והעקשנים מהשורש, לפני שאתם נאלצים לפרמט את המחשב. על כך ברשומה נפרדת.

ברשומות עתידיות נלמד גם לטפל בנזקים והשחתות שכבר נגרמו לפונקציות קריטיות חשובות במחשב שלכם כתוצאה מהדבקה וירוסים וזדונות אחרים. הנזקים נותרים גם לאחר סילוקם של אלה. נלמד על מספר דרכים לתיקון הנזקים.

בפינה זו 'מחשבים ואינטרנט' בבלוג, התפרסמו גם רשומות על דרכי הגנת  המחשב שלכם מפני האקרים ומפני הזרקת חבילות זדונות למחשב שלכם. דרכים נוספות יפורסמו ברשומות עתידיות. זה לא ימנע מהאקר אובססיבי ביותר לפרוץ גם הגנות אלו, אבל זה יגרום לו להרבה מאוד כאבי ראש ולסבירות גבוהה שלא יהיה לו שווה לבזבז זמן רב לפריצה אל מחשב מוגן ולכן יחפש קורבנות אחרים.

זכרו - אתם לא חייבים להיות מהמוסד כדי שיפרצו למחשב שלכם - כל מחשב עם הגנה חלשה הוא בגדר הפירצה קוראת לגנב. החשבונות שלכם, הססמאות כולל אלו לדואר האלקטרוני ולרכישות, אנשי הקשר ועוד מידע נוסף שווה להאקרים זהב, בנוסף לסיפוק חולני של פגיעה בפרטיותכם.

אשמח לקבל תגובות על מידת התרומה של סדרת רשומות אלה עבורכם. האם פינה זו לתועלת עבורכם? 

כמובן כדאי להירשם כמנוי לבלוג, לקבלת עדכונים במייל לפוסטים חדשים מסוג זה בעתיד.

יום שלישי, 1 בנובמבר 2016

פירה תפוח אדמה בלי חמאה, בלי חלב - טעים ובריא יותר


הכנת פירה תפוחי אדמה היא אומנות. קל מאוד לקלקל אותו אם לא מקפידים על ההכנה. אבל הפירה שמגישים ברוב המסעדות ממש אינו בריא בלשון המעטה ולדעתי גם לא טעים במיוחד. השפים במרבית המסעדות מכינים פירה על ידי הוספת יחסים שונים של חמאה וחלב למחית תפוחי האדמה. החמאה אמנם טעימה, אבל לא בריאה משום שהיא בעצם שומן רווי מהחי. אבל לטעמי, החלב הופך את הפירה למימי ולטעים פחות. שלא לדבר על חוסר התאמה למאכל כתוספת למנת בשר, לשומרי כשרות. הצרפתים נמנעים מתוספת חלב אבל מוסיפים לפירה מקילו תפוחי אדמה 450 גרם חמאה (לא עלינו). כבר עדיף לאכול צ'יפס מטוגן בשמן עמוק חם!  

הפירה הוא למעשה מנה של פחמימות. לכן גם לא מומלץ לאכול אותו כמנה בפני עצמה ללא תוספת חלבון. האינדקס הגליקמי הגבוה שלו מעלה את רמת הסוכר בדם, גורם לשחרור רמות אינסולין גבוהות מהלבלב, שמביאות לירידה מהירה של הסוכר בדם, ולתחושת רעב, ורצון לאכול עוד. צמחונים - שימו לב!  

אז הרי מתכון פירה בעל מרקם יפה, טעים למאכל ובריא יותר - כפי שאני נוהג להכין. מתכון פשוט להכנה, אבל כדאי לשים לב בהכנה לפרטים הטכניים הקטנים, לקבלת פירה איכותי:
















מצרכים

1 קילוגרם תפוחי אדמה מזן דזירה (קליפה אדומה). לא כל הזנים מתאימים!
2 בצלים קצוצים דק

2 כפות שמן קנולה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס (רצוי טרי)


אופן ההכנה

1. מקלפים את תפוחי האדמה וחשוב לשטפם תחת הברז לסילוק מעטה העמילן שמשתחרר בקילוף.

2. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם (דבר שמגדיל את שטח הפנים החשוף למים ולבישול אחיד יותר של תפוחי האדמה. 
לתוצאה טובה, לא לבשל קוביות או פרוסות תפוחי אדמה!

3. מבשלים את חצאי תפוחי האדמה המקולפים בסיר מים עם כף מלח שטוחה למשך כ- 30 דקות באש בינונית, או עד שהתפוחים רכים למגע מזלג. חשוב להתחיל את הבישול במים קרים לקבלת מרקם אחיד יותר בבישול!

4. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מטגנים במחבת טפלון את הבצל הקצוץ על אש נמוכה. כשהוא מקבל צבע זהוב עמוק ומכבים את האש.

5. כשתפוחי האדמה רכים (לא יותר מדי, אחרת יתחילו להתפרק במים), מעבירים אותם בזהירות למסננת ושוטפים עם מי ברז כדי לשטוף את העמילן שהשתחרר. העמילן גורם לצמיגות מגעילה של הפירה. את תפוחי האדמה המבושלים והמסוננים מחזירים לסיר שחומם באש גבוהה לחצי דקה עד דקה, כדי לאדות את שאריות המים. אין רע יותר מפירה שספוג במים. לשים לב שלא ישרפו!

6. מועכים את תפוחי האדמה בסיר למחית גסה עם מועך תפוחי אדמה, או מזלג. לא לרסק בבלנדר או מעבד מזון, כי העמילן המשתחרר יגרום לפירה לקבל מרקם צמיגי ולא נעים לאכילה. 



7. מוסיפים למחית את הבצל המטוגן (עם שאריות שמן הטיגון שמקבל טעם הבצל) ואת 2 כפות שמן זית (אפשר גם שמן קנולה במקום או כף שמן זית וכף קנולה, לפי העדפת טעם) ומערבבים היטב.

8. מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם ומגישים. זהירות עם המלח, זה גם לא בריא וגם יכול להרוס את טעמו של הפירה. (אתמול הגישו לי פירה כל כך מומלח, שלאחר הטעימה הראשונה לא הייתי מסוגל להמשיך לאכול ממנו).



פירה למילוי כסונים או או מאפים מבצק עלי פילו (אנא, למען בריאותכם -  אל תשתמשו בבצק עלים הספוג במרגרינה ובשומן טרנס מסוכן לבריאות).

מכינים את הפירה כפי שתואר למעלה, מעבירים לקערת זכוכית או פיירקס ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר ללילה. בעת השהייה במקרר משתבח הטעם. למחרת מוציאים מהמקרר ומשתמשים כמלית למאפים.

וריאציות

אפשר להכין את הפירה לפי המתכון למעלה ללא הבצל המטוגן אלא מוסיפים במקומו את שתי כפות שמן הקנולה שהוא היה אמור להיות מטוגן בהם.

במקום הבצל המטוגן אפשר, 

להוסיף עלי רוזמרין צעירים או מרווה חלוטים במים רותחים ומסוננים.
או
להוסיף קליפת לימון מגוררת.
או 
2-6  שיני שום (לפי הטעם) מעוכות יחד עם תפוח האדמה. 

הערה בריאותית חשובה!

היזהרו בכמויות הפירה באכילה - 4 וחצי כפות שמן היא הכמות המקסימלית היומית המומלצת למאכל - כאשר השמן הוא מקור השומן היחיד! אבל בפועל הרבה פחות. לא כדאי לצרוך כמות יומית של יותר מ 3-2 כפות שמן. כי שומן יש גם בבשר, בגבינות, באבוקדו, טחינה ,זיתים וכדומה. ראו גם עקרונות תזונת הזון

מקובל לחשוב ששמן הזית טוב לבריאות, (ואנשים נוהגים לחשוב שמזון טבול ושוחה בשמן זית בריא) - אבל כשצורכים ממנו יותר מדי זה כבר ממש לא בריא, משמין ומזיק לבריאות.

* צריך להתייחס לשמן הזית כמו לתרופה - במינון המתאים ולא יותר מדי!