ילדים ומבוגרים לא מעטים נמנעים מאכילת תפוזים כי הם שונאים לקלף אותם. כבר הקדשנו כאן פוסט על היתרון שבאכילת הפרי לעומת סחיטת מיץ שהוא עתיר סוכר (פרוקטוז) ועני בסיבים תזונתיים שמעכבים ספיגה מהירה של הסוכר.
במקום חטיפים לא בריאים כמו ביסלי ובמבה, כיצד תגרמו לילדים לנשנש במקומם תפוז?
פשוט מאוד - נחתוך את התפוז על קליפתו על פי השלבים המתוארים בתמונות הבאות:
1. מניחים את התפוז הקרבן על גבי צלחת
2. בוצעים תפוז לאורכו בסכין חיתוך קרוב לאחד הכיפות
3. משלימים את חציית התפוז לאורכו עד לקצהו
4. מסובבים את התפוז ב- 90 מעלות וחוצים את התפוז לאורכו מאותה נקודת התחלה (הקצה השמאלי נשאר לא חתוך).
5. כעת חותכים את התפוז מהצד החתוך (נראה כצלב) לפרוסות רוחב עד שמגיעים לכיפה השנייה השלמה.
יותר אין צורך לנדנד ולהתחנן בפני הילדים שיאכלו כל יום בעונה תפוז אחד. פשוט השאירו צלחת בשולחן פינת האוכל, והילדים יעברו, יראו ויאכלו.
ובאחריות, זה מה שישאר בצלחת:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)