הצבע הכתום של הגזר מקורו בצבען בטא קרוֹטֶן. כמו הליקופן האדום שבעגבניה, שני הצבענים שייכים לקבוצת הקרטנואידים - אשר מונעים את ההתחמצנות של הכולסטרול. לפיכך מונעים הצטברות משקעי כולסטרול על דפנות העורקים. הצטברות הגורמת לטרשת עורקים העשויה להביא להתקפי לב ולשבץ מוחי.
לגבי הבטא-קרוטן שבגזר זהירות!
מאות מחקרים מדעיים* הראו שצריכה מוגדלת של בטא - קרוטן מסוכנת למעשנים! נמצא קשר בין צריכה תכופה שלו לעלייה בסיכון לסרטן ריאות.
וזה כמובן גם מסוכן למעשנים פסיביים.
זהירות!: בטא קרוטן מצוי במינון גבוה בהרבה מולטי-ויטמינים מסחריים. ויטמין A שבטבליות מולטיויטמינים (מכל החברות) הוא בצורת בטא-קרוטן.
בהתאם, מעשנים - מולטיויטמינים רעים לכם ומגבירים את הסיכוי לסרטן ריאות.
* ראה למשל המחקרים בקישורים כאן וכאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)