יום שני, 10 באוקטובר 2016

צלף טוב לסוכרת?



בסדקי קירות, מצוקים, גדרות, ערימות אבנים ובקרקעות דלות צומח בכל רחבי הארץ שיח הצלף הקוצני.



ולזיהוי, כך נראים מקרוב הפרחים (הפריחה באביב ובקיץ):




וכך נראים העלים וניצני הפרחים: 




 את ניצני הפרחים בני 3 ימים (מההנצה) של פרחי הצלף ניתן לכבוש במלח או עם חומץ, ומשתמשים בהם לתיבול ולקישוט מזונות. השימוש בניצנים ידוע ומקובל באוכל ים-תיכוני, ובשנים האחרונות הם נעשו מקובלים ומבוקשים בעולם. הביקוש הביא לגידול חקלאי של צלף הבר ולהפיכתו לצמח תרבות בעל חשיבות מסחרית . הניצנים הקטנים נחשבים לטובים יותר מהגדולים ולכן כובשים אותם ביום השלישי להנצה, כשגודלם מגיע לגודל של אפונה.

גם את הפירות של הצלף (צעירים או בשלים) ניתן לכבוש במלח או מלח וחומץ גם יחד,

ביוון כובשים גם עלים של צלף ומשתמשים בהם בסלטים ובמנות דגים.
בטיחות: כל חלקי הצמח החל מהשורש בטוחים לשימוש ולמאכל.


מחקרים במודל של עכברים סוכרתיים -  הראו השפעה של חומרים בצלף על ירידה ברמת הסוכר, הטריגליצרידים והכולסטרול בדם:


Sher H. Mohammad N. Ethnobotanical and pharmaceutical evaluation of Capparis spinosa L. validity of local folk and Unani system of medicine. J. of Medicinal Plants Research, 2010, 4: 1751-1756

וגם בניסויים קליניים שנערכו בבני אדם:















ותקציר המחקר:






















השימוש בצלף קוצני אינו יכול לשמש כתחליף לאינסולין או תרופות אחרות לחולי סוכרת. אבל הוא יכול להיטיב כשערכי הסוכר בדם גבוליים או כהשלמה לטיפול התרופתי. 

כיצד?

שני עלים (לא יותר) חלוטים בתה, פעם עד פעמיים ביום. חולי סוכרת יכולים לבדוק את ההשפעה בבדיקת הסוכר בגליקומטר (מד סוכר), מספר ימים לאחר תחילת שתיית התה.

הערה:

העלים מתחילים לנשור בסוף הקיץ. לפיכך ניתן ומומלץ לקטוף בעונה מלאי של עלים וליבש אותם על גבי נייר עיתון בשמש. לשמור עטופים בנייר מגבת סופג בתוך קופסת עץ או פלסטיק סגורה, במקום יבש.
את העלים היבשים ניתן לחלוט בתה כמו את העלים הטריים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)