אמצעי נוסף ויעיל לגילוי זדונות עקשניים מסוג ROOTKIT היא התוכנה החינמית רבת עצמה Malwarebytes Anti- Rootkit Beta שניתן להורידה בקישור כאן. ההורדה מהקישור הזה בטוחה.
ההורדה היא של תיקיה mbam שמכילה שורה של קבצים:
כעת יש לפתוח את האפליקציה mbar שברשימת הקבצים:
.
יפתח המסך הבא:
מקליקים על כפתור Next שיעביר אל המסך הבא:
לעדכון מסד הזדונות האחרון מקליקים על הכפתור Update. לאחר השלמת העדכון מקליקים על הכפתור Next ויפתח המסך הבא:
כעת יש להקליק על הכפתור Scan לתחילת הסריקה (הסריקה עורכת כ 10-15 דקות, בהתאם למהירות המעבדים במחשב). בסיום הסריקה יתקבל המסך הבא:
בדוגמה זו מוצגות תוצאות הסריקה. בסריקה זו לא נמצאו זדונות. בפעם הראשונה שהרצתי את התוכנה נתגלו במחשב 7 זדונות. במקרה של גילוי זדונות יופיע כפתור לניקוי והסרת הזדונות. לאחר מכן תתבקשו לאתחל את המחשב לסילוק סופי מהמחשב.
חוזרים על כל שלבי הסריקה כדי לוודא שכל הזדונות סולקו ממערכות המחשב.
כאמור זוהי תוכנה רבת עצמה לגילוי ולסילוק זדונות עקשניים. לקבלת תוצאות מקסימליות של ניקיון המחשב מזדונות, יש לבצע לפני כן סריקות וניקיון בעזרת התוכנות החינמיות שסוקרו בחלק א' ובחלק ב' (ניתן למצוא אותם בסרגל למעלה בקטגוריה 'מחשבים ואינטרנט' וכן ברשימת התוויות שבשולים השמאליים.
אל תדחו - הורידו ובצעו את הסריקה היום, לפני שיהיה מאוחר והמחשב יקרוס. יתכן שבגלל הזדונות המחשב פועל במהירות צב ומרגלים אחר פעילותך. סילוק הזדונות ישפר גם את מהירות המחשב וגם יוריד את החום הנפלט מהמעבדים (ויאריך את חיי המחשב).
כדאי לבצע בדיקות חוזרות רוטיניות בעזרת התוכנה לפחות אחת לחודש. לא לשכוח לעדכן לפני כל בדיקה את מסד נתוני הזדונות.
האם נתגלו זדונות במחשבך בעזרת שימוש בתוכנה הזו? האם התוכנה הצליחה לסלק את כל האיומים שהתגלו?
אשמח אם תספרו לי על כך בתגובות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)