יום שלישי, 9 באוגוסט 2016

לא כמו שחושבים, פירות - בדחילו ורחימו !


מרבים בשבחם של ירקות ופירות בתזונה, בשל תכולת הוויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים. 
תזונה עשירה בירקות (בשילוב יומי מקבוצות הצבעים ירוק, כתום, צהוב, אדום, סגול ולבן) מומלצת  מאוד. אבל בצריכת פרות צריך להגביל. בשל תכולת הסוכר הגבוהה. אמנם הפרות מכילים סיבים תזונתיים שממתנים ספיגת הסוכר לזמן ארוך יותר, אבל סוכר זה סוכר.

המלצות

1. מומלץ שלא לצרוך יותר מ-4 מנות פרי יומיות. ולחולי סוכרת - לא יותר משתי מנות פרי! אבל רצוי להרבות בירקות (מרביתם) על ירקות עתירי סוכר שלא מומלצים לצריכה בכמויות גדולות יוקדש פוסט נפרד.

גודל מנת פרי (כ-60 קלוריות) מוצג בטבלה הבאה:



* תכולת ויטמין C גבוהה


2. יש פירות עדיפים - פירות שהם בעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר, בעלי תכולת ויטמינים גבוהה ובעלי תכולת אנטיאוקסידנטים גבוהה. 

לעת עתה אציין שהפירות הפחות רצויים בשל תכולת הסוכר הגבוהה וערך תזונתי נמוך הם אבטיח וענבים (לאדם בריא - נא לאכול במשורה! לחולי סוכרת - להמנע!)


זה גודל מנת פרי - אבטיח

וזה גודל מנת פרי ענבים

הפירות המומלצים ביותר מכל קבוצות הפרי הן הפירות בעלי אינדקס גליקמי הנמוך ביותר וובעלי תכולת נוגדי החימצון (אנטיאוקסידנטים) הגבוהה ביותר.

ומי הם?


פירות היער

אבל כמה במנת פרי? לא הרבה:



על יתרונות פירות היער ראה כאן.

וטיפ אחרון

מאוד לא רצוי לאכול מנת פרי בסיום הארוחה. גורם לתסיסת המזון בקיבה, לחומציות יתר וצרבות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)