יום שלישי, 27 בספטמבר 2016

ועוד שיטה טבעית לשימור עלים ירוקים


כפי שלמדנו בפוסט קודם אפשר להאריך באופן משמעותי את זמן האחסון של עלים ירוקים במקרר , מבלי שישחירו,ירקיבו או יעלו ריר.

והרי דרך נוספת. הדרך הטבעית לשימור ללא קירור.

לוקחים את חופן הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, הבזיליקום וכדומה ומטבילים את קצות הגבעולים בכלי קטן עם מעט מים בתחתית (אפשר בתוך כוס זכוכית).
תוך ימים אחדים הגבעולים יצמיחו שורשים וניתן יהיה להשתמש להנאתכם עד לצריכת כל החופן.





ניתן להעלות את היעילות של הצמחת השורשים על ידי קטימה אלכסונית של הגבעולים בסכין חדה, לפני הטבילה בכלי מים:





גם את עלי החסה ניתן להטביל במים. כל עלה בקצהו התחתון העבה - עלי החסה יצמיחו שורשים וניתן כך לשמרם טריים עד לצריכה. 

וכמובן גם:


בצל ירוק




















סלרי



















מיני גן ירק במטבח - מהנה ושימושי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

נא להגיב כאן (הדיון יסגר 14 יום לאחר הפרסום)